Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Pápež František pozdravil účastníkov 13. medzinárodnej vojenskej púte

Pápež František, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Na stretnutí, ktoré sa odohralo 19. septembra, prijal Svätý Otec biskupa Františka Rábeka, osobne pozdravil aj Čestnú stráž Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Vrcholom 13. medzinárodnej vojenskej púte do Assisi a do Ríma, ktorú zorganizoval Ordinariát Ozbrojených síl a ozbrojených zborov (OS a OZ) SR bola generálna audiencia u pápeža Františka.

Na stretnutí, ktoré sa odohralo 19. septembra, prijal Svätý Otec biskupa Františka Rábeka, osobne pozdravil aj Čestnú stráž Ministerstva obrany Slovenskej republiky a niekoľkých vybraných veriacich a kňazov pôsobiacich v štátnej službe.

"Pútnikov oslovila aj katechéza pápeža Františka o štvrtom Božom prikázaní „cti svojho otca i matku", keďže sa tejto púte zúčastnili celé rodiny, na ktoré sa ordinariát zameriava osobitým spôsobom," uviedol hovorca Ordinariátu OS a OZ SR Gabriel Benka-Rybár.

Účastníci púte, ktorá trvala od 16. do 22. septembra, navštívili všetky štyri veľké rímske baziliky, tiež Baziliku svätého Klementa, Baziliku svätej Praxedy a Baziliku svätého Vavrinca.