Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Pátranie po Litovčanovi na úteku rozšírili na celé Nemecko

Na snímke policajný vrtuľník nad Erfurtom počas pátrania 26. júla 2018 v Erfurte. Foto: TASR/AP

Polícia varovala občanov, aby sa v žiadnom prípade agresívnemu mužovi nepribližovali, pretože môže mať pri sebe zbrane.

Erfurt 27. júla (TASR) - Ani po viac ako 30 hodinách pátrania nemá nemecká polícia horúcu stopu 41-ročného muža z Litvy, ktorý vo štvrtok v skorých ranných hodinách zajal svoju 34-ročnú expriateľku. Stalo sa tak v jej byte v Erfurte, v ktorom sa v inkriminovanom čase zdržiaval aj iný muž, a to potom, čo únosca prenikol do bytu cez balkón a s pomocou noža prinútil ženu, aby ho nasledovala.

Na hľadaného vydali v piatok popoludní celoštátny zatykač, takže pátranie po ňom sa z Erfurtu a okolia rozšíri na celé územie spolkovej republiky.

Rukojemníčku policajti po asi desiatich hodinách popoludní vyslobodili, po hľadanom násilníkovi, ktorý na úteku bodol nožom nezúčastneného 24-ročného muža, sa však akoby zľahla zem.

Ženu našli policajti ľahko zranenú a zdravotníci jej následne poskytli nevyhnutné ošetrenie. Zraneného muža operovali a je mimo ohrozenia života.

Úloha ďalšieho muža, ktorý sa v čase únosu nachádzal v ženinom byte, zostáva i v piatok neobjasnená.

Informácie priniesli Stredonemecký rozhlas (MDR) a tlačová agentúra DPA.

Polícia varovala občanov, aby sa v žiadnom prípade agresívnemu mužovi nepribližovali, pretože môže mať pri sebe zbrane. Zároveň vyzvala motoristov, aby nezastavovali neznámym stopujúcim osobám.