Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Policajta popravili na Floride za deväť vrážd z roku 1986

Manuel Pardo na archívnej snímke zo súdneho pojednávania v roku 1988. Foto: TASR

Pardo pred štvrťstoročím v období troch mesiacov spáchal sériu lúpeží, pričom zavraždil šesť mužov a tri ženy. Úrady uviedli, že väčšina jeho obetí mala do činenia s drogami

Miami 12. decembra (TASR) - Smrtiacou injekciou popravili v noci nadnes vo väzení v americkom štáte Florida niekdajšieho vyznamenaniami oceneného policajta Manuela Parda, ktorý počas záchvatu zlosti po prepustení zo zamestnania zabil v roku 1986 deväť ľudí.

Jeho obhajcovia sa neúspešne pokúšali poprave zabrániť s tvrdením, že muž je duševne chorý, informovala agentúra AP.

Pardo pred štvrťstoročím v období troch mesiacov spáchal sériu lúpeží, pričom zavraždil šesť mužov a tri ženy. Úrady uviedli, že väčšina jeho obetí mala do činenia s drogami a Pardo tvrdil, že svojimi činmi vlastne preukázal svetu službu.

Obhajcovia trvali na tom, že Pardo bol v čase spáchania vrážd nesvojprávny a nedokázal rozlíšiť správne konanie od zlého. Tento argument sa pokúšali použiť aj na súdnom procese.

Napriek protestom svojich obhajcov však 56-ročný Pardo trval na tom, že bude vypovedať a súdnej porote povedal, ako si vraždenie vychutnával. Navyše sa vyjadril, že si prial ešte viac obetí.

"Sú to parazity a nemajú právo žiť. Niekto to musel spraviť," povedal vtedy Pardo súdu.