Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Polícia v Berlíne zasahovala proti gangu sobášnych podvodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do zásahov sa zapojilo okolo 200 príslušníkov polície.

Berlín 15. mája (TASR) - Nemecká polícia vykonala v utorok ráno v metropole Berlín a jej okolí rozsiahle razie zamerané na vietnamsko-nemecký gang, ktorého členovia dohadovali vietnamským migrantom fingované manželstvá. Informovala o tom agentúra DPA.

"Zatkli sme troch hlavných podozrivých," uviedol hovorca miestnej polície. Ide o dvoch Vietnamcov vo veku 35 a 57 rokov a jednu 26-ročnú Nemku.

Do zásahov sa zapojilo okolo 200 príslušníkov polície. Prehľadali zhruba 20 bytov na východe Berlína a v neďalekých mestách Ahrensfelde a Panketal v spolkovej krajine Brandenbursko.

Príslušníci nemecko-vietnamského gangu, pozostávajúceho z desiatich hlavných členov, sú obvinení z toho, že dohovárali fingované manželstvá medzi vietnamskými a nemeckými občanmi. Takto vytvorené dvojice sa podľa policajného hovorcu zosobášili v Dánsku a po návrate do Nemecka sa rozišli.

Za sobáš v Dánsku a právo žiť v susednom Nemecku, ktoré je členským štátom EÚ, zaplatili Vietnamci päťmiestne sumy. Nemecká polícia uviedla, že má dôkazy o dovedna desiatich úspešných zinscenovaných manželstvách a piatich falošných listoch otcovstva.