Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Portugalsko potvrdilo, že pri nehode autobusu zahynulo 29 Nemcov

Na snímke záchranári zasahujú pri havarovanom turistickom autobuse v pobrežnom meste Canico na juhovýchode ostrova Madeira 17. apríla 2019. Foto: TASR/AP

Autobus viezol výpravu nemeckých turistov, okrem nich sa mali vo vozidle nachádzať ešte portugalský vodič a sprievodca. Väčšinu mŕtvych a zranených preto zrejme tvoria občania Nemecka.

Lisabon 18. apríla (TASR) - Portugalské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok potvrdilo, že všetkých 29 ľudí, ktorí zahynuli pri nehode autobusu na ostrove Madeira, boli občania Nemecka. Informovala o tom agentúra AP.

Vo vyhlásení ministerstva sa uvádza, že portugalský minister zahraničných vecí Augusto Santos Silva sa pridá k nemeckému šéfovi diplomacie Heikovi Maasovi, ktorý vo štvrtok priletí na Madeiru spolu s tímom lekárov a psychológov, a stretne sa tam s ľuďmi, ktorí nehodu prežili.



Predstavitelia nemocnice v meste Funchal uviedli, že medzi 28 zranenými sú aj dvaja občania Portugalska - šofér autobusu a turistický sprievodca. Deviatich zranených už z nemocnice prepustili. Štyri osoby sa vo štvrtok predpoludním nachádzali na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeden človek podstúpil operáciu.

"Tragická nehoda na ostrove Madeira, pri ktorej prišlo o život toľko veľa ľudí, mnou hlboko otriasla," povedal nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier. Smútime a spolucítime s rodinami a priateľmi obetí, dodal.

Úprimnú sústrasť vyjadrili všetkým rodinám, ktoré pri tejto tragédii prišli o svojich blízkych, aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Autobus s výpravou nemeckých turistov sa v stredu večer v zákrute prevrátil a zrútil zo svahu na dom v pobrežnom meste Canico.