Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pravdepodobne únik plynu zavinil explóziu v rodinnom dome v Maďarsku

V dvojposchodovom dome zdržiavali v čase explózie štyri osoby, dvaja muži a dve ženy, jednej z nich sa už nedalo pomôcť.

Nyíregyháza 18. marca (TASR) - Jedna osoba prišla o život a ďalšie tri utrpeli ťažké, životunebezpečné zranenia pri explózii, ktorá dnes otriasla rodinným domom v obci Berkesz v maďarskej župe Szabolcs-Szatmár-Bereg na severovýchode krajiny a následnom požiari. Pravdepodobnou príčinou výbuchu bol únik plynu, definitívne to však objasnia až privolaní experti.

Informácie priniesla maďarská tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu regionálneho riaditeľstva pre ochranu pred katastrofami Judit Takácsovú.

Podľa jej slov sa v dvojposchodovom dome zdržiavali v čase explózie štyri osoby, dvaja muži a dve ženy, jednej z nich sa už nedalo pomôcť.

Na mieste nešťastia zasahovali záchranári, vrátane dvoch vrtuľníkov záchrannej služby, ako aj hasiči. Likvidácia následného požiaru ešte pokračuje.

Dvoch mimoriadne vážne zranených prepravujú letecky do Budapešti, kde sa nachádza špecializované pracovisko pre starostlivosť o popálených, tretieho preváža sanitka na kliniku do Debrecína.