Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Raketa vypálená z pásma Gazy zranila v Izraeli 6 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvateľov v oblasti Šaron zobudili v skorých ranných hodinách varovné sirény, na čo sa ozval silný výbuch. Izraelská armáda uviedla, že išlo o raketu vypálenú z pásma Gazy.

Tel Aviv 25. marca (TASR) - Zranenia šiestich ľudí si vyžiadal v pondelok raketový útok militantov z pásma Gazy, pri ktorom bol zasiahnutý obytný dom v strednej časti Izraela. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na vyjadrenia izraelskej záchrannej služby a ozbrojených síl.

Obyvateľov v oblasti Šaron zobudili v skorých ranných hodinách varovné sirény, na čo sa ozval silný výbuch. Izraelská armáda uviedla, že išlo o raketu vypálenú z pásma Gazy - územia ovládaného palestínskym militantným hnutím Hamas.

Záchranná služba po útoku ošetrila šesť ľudí. Jedna zo zranených osôb, identifikovaná ako 50-ročná žena, utrpela stredne ťažké poranenia. Zvyšných päť ľudí vrátane jedného dieťaťa bolo zranených ľahko.

Najnovší útok z pásma Gazy nasledoval desať dní po tom, ako militanti z tohto územia vypálili rakety smerom k izraelskej obchodnej metropole Tel Aviv. Izraelská armáda vtedy podnikla odvetné útoky, v oblasti však zavládol opäť pokoj po tom, ako vodcovia Hamasu ubezpečili, že rakety boli vypálené nedopatrením.

K zodpovednosti za pondelkový raketový útok sa zatiaľ nikto neprihlásil.