Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Robert Fico sa dnes stretne s francúzskym prezidentom v Paríži

Robert Fico Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ich spoločnému rozhovoru budú dominovať európske témy týkajúce sa hospodárskej a menovej únie, viacročného finančného rámca Európskej únie na roky 2014 až 2020, ako aj aktuálnej situácie v eurozóne.

Bratislava 20. septembra (TASR) – Premiér Robert Fico sa dnes popoludní stretne s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Do Paríža odletel na jednodňovú pracovnú návštevu.

Ich spoločnému rozhovoru budú dominovať európske témy týkajúce sa hospodárskej a menovej únie, viacročného finančného rámca Európskej únie na roky 2014 až 2020, ako aj aktuálnej situácie v eurozóne. Obaja politici majú veľmi blízke názory, pokiaľ ide o podporu hospodárskeho rastu v krajinách európskej dvadsaťsedmičky.

"SR je ekonomicky významne naviazaná na Francúzsko, preto očakávam veľmi blízke spoločné postoje a predovšetkým deklarovanie toho, že budeme stáť na strane eurozóny a že urobíme všetko pre to, aby euro bolo úspešným projektom," uviedol pre TASR.

Druhá séria rokovaní sa bude týkať prehĺbenia vzájomnej hospodárskej a obchodnej spolupráce v oblasti automobilového priemyslu a jadrovej energetiky. Premiér sa stretne so zástupcami spoločností automobilky PSA Peugeot Citroën a francúzskeho nukleárneho gigantu Areva.