Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Rumunský vodič z nehody s 9 obeťami v Maďarsku havaroval aj predtým

Vrak minibusu odvážajú po zrážke, ku ktorej došlo na 59. kilometri štátnej cesty č. 4 pri maďarskej obci Ceglédbercel 22. mája 2018. Pri zrážke nákladného auta a mikrobusu s rumunským evidenčným číslom zahynulo deväť ľudí, z toho dve ženy. Vodič nákladného bol zranený. Foto: TASR/DUNA/MTI Zoltán Mihádák

Mikrobusom cestovala zo Slovinska skupina Rumunov, ktorá tam pracovala príležitostne v poľnohospodárstve.

Budapešť 24. mája (TASR) - Rumun, ktorý v utorok pri riadení mikrobusu s ôsmimi cestujúcimi v Maďarsku četoval na mobile a čelne narazil do nákladného auta, spôsobil haváriu s vážnymi následkami už aj pred niekoľkými rokmi, informoval vo štvrtok spravodajský server BorsOnline.hu. V utorok v mikrobuse zomreli všetci.

Mikrobusom cestovala zo Slovinska skupina Rumunov, ktorá tam pracovala príležitostne v poľnohospodárstve. Podľa servera 38-ročný vodič spôsobil vážnu haváriu v obci Mica v stredorumunskej župe Mureš. Narazil do auta s dvoma ženami - obe utrpeli ťažké poranenia.

Vodičov známy pre Bors Online uviedol, že vtedy ho potrestali iba pokutou.

Rumunské webové portály zverejnili v stredu videozáznam, ktorý v utorok pri zrážke s protiidúcim nákladným autom v Maďarsku natočil sám vodič rumunského mikrobusu pri četovaní na Facebooku. Pri zrážke nákladného auta a mikrobusu s rumunským evidenčným číslom zomrelo pri obci Ceglédbercel sedem mužov a dve ženy. Vodič nákladného auta bol iba ľahšie zranený.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach