Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Ruské ostreľovanie v Sloviansku zabilo najmenej 5 ľudí a 15 zranilo

Ukrajinský vojak pomáha svojmu zranenému kolegovi prejsť do nemocnice v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny v pondelok 9. januára 2023. Foto: TASR/AP

Ruská strela odpálila vrchné poschodie obytného domu, typického pre sovietsku éru. Hasiči a záchranári odstraňujú trosky.

Sloviansk 14. apríla (TASR) - Ruské ostreľovanie bytového domu v meste Sloviansk na východe Ukrajiny usmrtilo v piatok najmenej päť ľudí, informoval tamojší gubernátor Pavlo Kyrylenko. Upozornil, že pod troskami sa môžu nachádzať ďalší ľudia. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Sloviansk leží v tej časti Doneckej oblasti, ktorá je pod ukrajinskou kontrolou. Nachádza sa blízko územia ovládaného Ruskom.

"K 18.00 h miestneho času (17.00 h SELČ) je päť mŕtvych a 15 zranených," napísal na platforme Telegram gubernátor Doneckej oblasti Kyrylenko. "Je možné, že pod troskami sa nachádza sedem ľudí vrátane jedného dieťaťa," dodal.

Ruská strela odpálila vrchné poschodie obytného domu, typického pre sovietsku éru. Hasiči a záchranári odstraňujú trosky.

Novinári agentúry AFP videli medzi troskami rozhádzanými na ulici pri bytovej budove stránky z učebníc detí a detské kresby.

Kyrylenko uviedol, že na mieste útoku pracujú aj zdravotníci a policajti.