Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Rusko: Ukrajinský dron zasiahol policajnú stanicu v Brianskej oblasti

Na ilustračnej snímke zničená budova po dronovom útoku. Foto: TASR/AP

Moskva v nedeľu vyhlásila, že zostrelila niekoľko ukrajinských dronov nad Moskvou a Krymským polostrovom. V hlavnom meste Ruska drony poškodili dve administratívne budovy.

Moskva 31. júla (TASR) — Budovu obvodného policajného oddelenia v meste Trubčevsk ležiacom v ruskej Brianskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou v noci na pondelok zasiahol ukrajinský dron. Uviedol to tamojší gubernátor Alexander Bogomaz. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Ukrajinské jednotky v noci zaútočili na Trubčevský okres," napísal Bogomaz v aplikácii Telegram. Dodal, že policajnú stanicu tam zasiahol dron. Incident si nevyžiadal obete na životoch, no budova policajnej stanice má podľa gubernátora rozbité okná a poškodenú strechu.

Moskva v nedeľu vyhlásila, že zostrelila niekoľko ukrajinských dronov nad Moskvou a Krymským polostrovom. V hlavnom meste Ruska drony poškodili dve administratívne budovy, k obetiam a zraneniam však nedošlo. Ruské úrady preto nakrátko pozastavili aj prevádzku moskovského medzinárodného letiska Vnukovo.

Ruské ministerstvo obrany to označilo za "pokus kyjevského režimu o teroristický útok" a potvrdilo útok troch dronov. Jeden z nich zostrelili systémy protivzdušnej obrany, dva ďalšie dopadli do obchodnej štvrte Moskvy.

Ruská metropola bola už viackrát cieľom útokov bezpilotných lietadiel.