Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Slovenskí turisti na Cypre: Výbuch skladu munície rozbil hotelové okná

Pohľad na rozbité okná na bytovke po explózii vo vojenskom muničnom sklade pri cyperskom pobrežnom meste Kyrenia 12. septembra 2019. Výbuchy, ktoré nastali vo štvrtok krátko po polnoci vo vojenskej oblasti v pobrežnom meste Girne (po grécky Keryneia) v severnej časti Cypru následkom požiaru v muničnom sklade, si nevyžiadali žiadne obete na životoch. S odvolaním sa na vyhlásenie severocyperských úradov o tom informovala agentúra AP. Foto: TASR/AP

Minister zahraničných vecí cyperských Turkov Kudret Özersay na Facebooku napísal, že požiar je už pod kontrolou.

Nikózia 12. septembra (TASR) - Tlaková vlna z výbuchu muničného skladu na severnom Cypre porozbíjala okná aj na hoteli, v ktorom sú ubytovaní slovenskí turisti. Pre Teraz.sk to uviedol jeden z našich čitateľov.

Hotel Acapulco Beach na Cypre.
Foto: FB Acapulco Resort Convention SPA & Casino


Výbuchy, ktoré nastali vo štvrtok krátko po polnoci vo vojenskej oblasti v pobrežnom meste Girne (po grécky Keryneia) v severnej časti Cypru následkom požiaru v muničnom sklade, si nevyžiadali žiadne obete na životoch. S odvolaním sa na vyhlásenie severocyperských úradov o tom informovala agentúra AP.

Minister zahraničných vecí cyperských Turkov Kudret Özersay na Facebooku napísal, že požiar je už pod kontrolou, avšak spôsobil výpadok v zásobovaní elektrickou energiou v oblasti šesť kilometrov východne od Girne.



Özersay ďalej uviedol, že niekoľko osôb utrpelo rezné poranenia od rozbitého skla. Severocyperské médiá v tejto súvislosti informovali, že skupinke turistov z neďalekého hotela museli ošetriť ľahké zranenia.

Predseda vlády SR Peter Pellegrini dal zvolať v súvislosti s výbuchmi v Severocyperskej tureckej republike pracovnú skupinu.

Mesto Girne leží na území Severocyperskej tureckej republiky, ktorá nie je uznávaná medzinárodným spoločenstvom s výnimkou Turecka.