Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

STREĽBA PRI BRNE: Policajti našli dvoch mŕtvych

Ilustračné foto Foto: TASR

Policajti, ktorí sú na mieste iba krátko, už intenzívne pracujú na objasnení celého prípadu. Zaisťujú stopy a dôkazy, informoval pred poludním český spravodajský portál Novinky.cz.

Brno 25. marca (TASR) - Juhomoravskí kriminalisti vyšetrujú okolnosti tragédie, ktorá sa stala v pondelok dopoludnia v dome v obci Ostopovice v okrese Brno-vidiek. Po nahlásenej streľbe našli záchranári na mieste dvoch mŕtvych ľudí. Vyšetrovatelia zatiaľ nechcú zverejňovať podrobnosti, ale podľa informácií českého denníka Právo mohlo ísť o rodinnú tragédiu - o vraždu a samovraždu.

Policajný hovorca David Chaloupka potvrdil len to, že išlo o násilný trestný čin. Policajti intenzívne pracujú na objasnení celého prípadu. Zaisťujú stopy a dôkazy, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

"Na mieste boli dvaja ľudia, ktorí už nejavili známky života. Išlo o muža stredného veku a o ženu staršieho veku. Už sme im bohužiaľ nemohli pomôcť," povedala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

Dom obývala viacgeneračná rodina, uviedol server Blesk.cz. Podľa jeho informácií syn zabil svoju matku a potom mal spáchať samovraždu.

Pravdepodobným motívom rodinnej tragédie je rozvod, píše Blesk.cz. Syn mal práve v pondelok prvé pojednávanie na súde. Rozpadlo sa mu už druhé manželstvo.