Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Sudca ostravského krajského súdu sa stal obeťou vraždy

Miroslav Studnička (64), ktorý mal na starosti najvážnejšie zločiny, sa v rodinnom dome vo Frenštáte pod Radhošťom stal obeťou vraždy.

Praha 9. júla (TASR) - Sudca Krajského súdu v Ostrave Miroslav Studnička (64), ktorý mal na starosti najvážnejšie zločiny, sa v rodinnom dome vo Frenštáte pod Radhošťom stal obeťou vraždy. Informáciu zverejnil internetový server idnes.cz., ktorý ju získal napriek prísnemu policajnému embargu na kauzu.

Vrah mal do domu preniknúť dnes v skorých popoludňajších hodinách a sudcu údajne napadnúť nožom. Detaily o spôsobe spáchania zločinu však polícia zatiaľ nezverejnila.

Ak sa identita obete potvrdí, ide o sudcu, ktorý vyniesol rozsudok napríklad aj v procese s podpaľačmi z Vítkova. Žiadny zdroj však žiadnu spojitosť vraždy s ktorýmkoľvek sudcovým prípadom neuviedol.

Štyria extrémisti, ktorí pri útoku na rómsku rodinu z Vítkova 19. apríla 2009 spôsobili ťažké popáleniny vtedy dvojročnému dievčatku Natálke, si aktuálne odpykávajú nepodmienečné tresty väzenia na 20 a 22 rokov za pokus o niekoľkonásobnú rasovo motivovanú vraždu a poškodzovanie cudzieho majetku.