Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Nálety pod vedením USA si v Sýrii vyžiadali 12 obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Informovalo o tom Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii s tým, že obeťami sú nesýrski bojovníci lojálni sýrskej vláde.

Damask 24. mája (TASR) - Najmenej 12 ľudí prišlo o život pri náletoch lietadiel koalície vedenej Spojenými štátmi, ktoré zasiahli vo štvrtok nadránom najmenej dve armádne stanovištia v Sýrii. Informovalo o tom Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii s tým, že obeťami sú nesýrski bojovníci lojálni sýrskej vláde.

Sýrska štátna agentúra SANA už skôr vo štvrtok uviedla, že niekoľko vládnych vojenských stanovíšť v oblasti medzi sýrskou púšťou a irackou hranicou zasiahli stroje koalície vedenej USA a spôsobili iba materiálne škody.

"Nemáme informácie, ktoré by potvrdzovali tieto správy," vyhlásil hovorca amerického ministerstva obrany major Adrian Rankine-Galloway.

Sýrsky zdroj blízky vláde medzitým informoval, že nálety zasiahli základne riadené iránskymi revolučnými gardami, ktoré sú spojencami sýrskej vlády. Agentúra AP pripomína, že sýrske vládne sily sa spoliehajú na podporu od libanonskej militantnej skupiny Hizballáh a tiež od regionálnych milícií organizovaných Iránom v boji s povstalcami a militantmi z Islamského štátu (IS).