Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Počet obetí pádu mosta v Janove sa po úmrtí zraneného zvýšil

Pohľad na zrútený most v Janove. Foto: TASR/AP

Časť železobetónového diaľničného mosta cez údolie rieky Polcevera sa zrútila v utorok počas búrky, pričom zo 45-metrovej výšky spadlo aj viac než 30 osobných i nákladných vozidiel.

Rím/Janov 18. augusta (TASR) - Rumunský vodič kamióna, ktorý utrpel vážne zranenia pri utorkovom zrútení diaľničného mosta v talianskom Janove, v sobotu večer zomrel. Potvrdil to hovorca jednej z miestnych nemocníc. Počet obetí tragédie sa tým zvýšil na 43, informovali agentúra AP a DPA.

Nemocnica sv. Martina oznámila, že 36-ročný muž mal poranenia hlavy a hrudníka. Lekári označovali jeho stav za najvážnejší spomedzi ľudí zranených pri páde časti mosta Ponte Morandi. Podľa úradov sú viacerí ďalší ľudia, ktorí prežili, naďalej hospitalizovaní.

V oficiálnej bilancii obetí sa podľa DPA stále uvádza 40 mŕtvych, pretože dosiaľ úradne neidentifikovali pozostatky troch členov rodiny, ktorí sa zrejme nachádzali vnútri jedného zo zničených áut.

V Janove sa v sobotu konal štátny smútočný obrad venovaný 19 obetiam utorňajšieho nešťastia, na ktorom sa zúčastnili rodinní príslušníci, politickí a náboženskí predstavitelia, ale aj hráči miestnych futbalových klubov. Tragédiu si zároveň pripomínali v celej krajine ako deň štátneho smútku.

Z trosiek zrúteného mosta vytiahli v sobotu ďalšie štyri telá. V správe štátneho rozhlasu sa uvádzalo, že podľa presvedčenia záchranárov boli už pravdepodobne nájdené všetky osoby vyhlásené predtým za nezvestné.

Časť železobetónového diaľničného mosta cez údolie rieky Polcevera sa zrútila v utorok krátko pred poludním počas búrky, pričom zo 45-metrovej výšky spadlo aj viac než 30 osobných i nákladných vozidiel.