Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Ťažko skúšaný Časiv Jar je naďalej pod ukrajinskou kontrolou

Na snímke ukrajinský tank 17. tankovej brigády strieľa na ruské pozície v Časiv Jare, mieste prudkých bojov s ruskými jednotkami. Foto: TASR/AP

Rusko v nedeľu oznámilo, že jeho jednotky úplne dobyli Bohdanivku, frontovú dedinu vzdialenú necelé tri kilometre od Časiv Jaru. Kyjev sa k týmto správam bezprostredne nevyjadril.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 21. apríla (TASR) - Ťažko skúšané mesto Časiv Jar na východe Ukrajiny zostáva podľa správ kyjevskej armády naďalej pod ukrajinskou kontrolou. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA, na ktorú sa odvoláva TASR.

"Časiv Jar sa drží," povedal v nedeľu pre ukrajinskú televíziu hovorca tamojších jednotiek. Dodal, že nepriateľ síce vyvíja tlak, situáciu však majú pod kontrolou a v meste nie je žiaden ruský vojak.

Hovorca doplnil, že ruské pozemné jednotky sa neúspešne pokúšali postupovať aj s delostreleckou podporou. Tieto informácie nebolo možné nezávisle overiť. Malé mesto Časiv Jar sa považuje za ďalší cieľ ruskej armády.

Rusko v nedeľu oznámilo, že jeho jednotky úplne dobyli Bohdanivku, frontovú dedinu vzdialenú necelé tri kilometre od Časiv Jaru. Kyjev sa k týmto správam bezprostredne nevyjadril.

Len pred niekoľkými dňami navštívil mesto ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prehliadol si obranné jednotky. Kyjev začiatkom tohto mesiaca uviedol, že situácia na bojisku v okolí východoukrajinského mesta je "zložitá a napätá" a že Rusko podniká neustálu paľbu.

Časiv Jar, kde žilo pred vojnou asi 13.000 ľudí, leží necelých 30 kilometrov juhovýchodne od mesta Kramatorsk, ktoré je dôležitým železničným a logistickým uzlom ukrajinskej armády.