Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Telo, ktoré našli v Pacifiku na lodi s kokaínom, patrilo Slovákovi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Pozostatky vo vysokom štádiu rozkladu, ktorá polícia ostrovného štátu Tonga objavila v polovici novembra na 13-metrovej jachte JaReVe, patrili 35-ročnému Martinovi R.

Canberra 27. novembra (TASR) - Telo, ktoré našli v polovici novembra na palube jachty uviaznutej pri opustenom atole v Pacifiku, patrilo Slovákovi. Na lodi sa tiež nachádzalo viac než 200 kilogramov kokaínu. Informoval o tom dnes austrálsky rozhlas na svojej stránke radioaustralia.net.au.

Pozostatky vo vysokom štádiu rozkladu, ktorá polícia ostrovného štátu Tonga objavila na 13-metrovej jachte JaReVe, patrili 35-ročnému Martinovi R.

Medzinárodná policajná jednotka, v ktorej boli aj príslušníci austrálskej federálnej polície, loď sledovala od chvíle, ako opustila Južnú Ameriku. S plavidlom ale stratila kontakt, až kým ju dvaja potápači neobjavili uviaznutú pri neobývanom atole nachádzajúcom sa v skupine ostrovov Vava'u.

Okrem tela bolo na palube aj 204 jednokilových balíčkov s kokaínom v hodnote vyše 90 miliónov eur, ako aj pasy a peniaze z Poľska, Dominikánskej republiky a USA.

Príčinu úmrtia polícia nezverejnila. Informácie poskytli len príbuzným.