Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Požiare ohrozujú aj zemetrasením zničené turecké mesto Antakya

Na archívnej snímke rodinní príslušníci sa zohrievajú pri ohni, keď tím záchranárov pátra po ich príbuzných v sutinách zrútenej budovy po ničivom zemetrasení v meste Antakya na juhu Turecka. Foto: TASR/AP

Turecký minister pre cestovný ruch Mehmet Nuri Ersoy pricestoval na miesto s cieľom zhodnotiť situáciu, podľa DPA však požiare doposiaľ turistov nepostihli.

Istanbul 26. júla (TASR) - Lesným požiarom v Turecku najnovšie čelí aj mesto Antakya, ktoré zostalo ťažko poškodené po februárovom ničivom zemetrasení, vyplýva zo snímok, ktoré v utorok zverejnila turecká štátna televízia TRT. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

Na záberoch vidieť horiaci les za dedinou. Ďalší požiar vypukol aj v západotureckej provincii Izmir. S ohňom bojovalo viacero hasiacich lietadiel i helikoptér.

V regióne Antalya na juhu Turecka, ktorý je obľúbenou destináciou turistov, museli z bezpečnostných dôvodov evakuovať približne desať domov a nemocnicu v okrese Kemer, informovala štátna tlačová agetúra Anadolu.

Turecký minister pre cestovný ruch Mehmet Nuri Ersoy pricestoval na miesto s cieľom zhodnotiť situáciu, podľa DPA však požiare doposiaľ turistov nepostihli.

Požiar vypukol v pondelok večer zo zatiaľ neznámych príčin, uvádza Anadolu. Hasenie komplikoval silný vietor.

Turecko rovnako ako ďalšie stredomorské krajiny v súčasnosti čelí vlne veľkých horúčav, pripomína DPA. V stredu predpovedali meteorológovia pre oblasť Antalye teploty nad 40 stupňov.

Agentúra AFP uviedla, že ďalší požiar, ktorý vypukol aj v západotureckej provincii Manisa, sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu deň po tom, čo zasiahol menšiu dedinu a zhorelo tam najmenej 14 domov. Všetkých obyvateľov sa podarilo včas evakuovať a nikto neutrpel zranenia.