Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V USA zomrel chlapec, ktorého zasiahla zablúdená guľka poľovníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Eduard Fašung

Shayne mal iba niekoľko dní, keď 25. septembra 2014 preletela guľka cez okno domu na rodinnej farme východne od mesta Pittsburgh v Pensylvánii.

Pittsburgh 2. novembra (TASR) - Trojročný chlapec Shayne Iverson z amerického štátu Pensylvánia, ktorého ešte ako novorodenca zasiahla zablúdená guľka poľovníka a odvtedy trpel rôznymi zdravotnými ťažkosťami, zomrel.

Iversonova matka v odkaze na Facebooku napísala, že Shayne dostal cez víkend horúčku a diagnostikovali mu meningitídu. Matka v stredu uviedla, že syn zomrel v nemocnici. A dodala: "Teraz už má pokoj."

Shayne mal iba niekoľko dní, keď 25. septembra 2014 preletela cez okno domu na rodinnej farme východne od mesta Pittsburgh v Pensylvánii zablúdená guľka poľovníka. Zasiala lebku bábätka, keď ho práve v náručí držal jeho otec.

Chlapec bol odvtedy slepý, trpel záchvatmi a opakovane sa musel vracať do nemocnice na operácie, napísala vo štvrtok tlačová agentúra AP.

Rodinný priateľ Jeremy Manners pre pittsburghský denník Tribune-Review povedal, že Shayne už skôr prežil prvé ochorenie na meningitídu.