Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Marseille sa pátra po nezvestných

Marseille - Hasiči zasahujú po zrútení budovy v blízkosti marseillského Starého prístavu 5. novembra 2018. O prípadnom zranení alebo usmrtení osôb však nie sú zatiaľ dostupné informácie. Foto: TASR/AP

Podľa informácií, ktoré večer zverejnil najvyšší predstaviteľ regiónu Provence-Alpes-Côte-d'Azur Renaud Muselier, je na zozname nezvestných sedem obyvateľov zrútených budov.

Marseille 6. novembra (TASR) - V Marseille, kde sa v pondelok predpoludním zrútili dve budovy, pokračujú - podľa slov francúzskeho ministra výstavby Juliena Denormandieho - preteky s časom.

Po kolapse budov v tohto juhoprístavnom meste síce utrpeli ľahké zranenia len dve osoby, avšak v troskách objektov sa predpokladajú ďalšie osoby. Nie sú vylúčené ani obete na životoch. Záchranári tam však do večera nenašli žiadne troskami zasypané osoby.

Podľa informácií tamojších médií sa záchranári rozhodli v pondelok večer pre zbúranie ďalšieho objektu, ktorému hrozilo zrútenie.

Príčiny predpoludňajšej udalosti sú predmetom vyšetrovania.

Podľa informácií, ktoré večer zverejnil najvyšší predstaviteľ regiónu Provence-Alpes-Côte-d'Azur Renaud Muselier, je na zozname nezvestných sedem obyvateľov zrútených budov. Ďalší dvaja chodci, ktorých bezprostredne pred zrútením budov zachytili videokamery, môžu byť tiež medzi poškodenými, odznelo vo vysielaní spravodajskej televízie BFM TV.