Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Mexiku havaroval vrtuľník s ministrom vnútra, najmenej 13 mŕtvych

Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Podľa prvých informácií stratil pilot krátko pred pristátím kontrolu nad vrtuľníkom, ktorý sa zrútil z výšky asi 30-40 metrov, pričom dopadol aj na niekoľko odstavených vozidiel.

Mexiko 17. februára (TASR) - Najmenej 13 mŕtvych a 15 zranených si vyžiadala v piatok večer miestneho času havária vojenského vrtuľníka v štáte Oaxaca ležiacom na juhu Mexika. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu prokuratúru.

Na palube helikoptéry sa nachádzali aj mexický minister vnútra Alfonso Navarrete Prida a guvernér štátu Oaxaca Alejandro Murat, ktorí si chceli urobiť obraz o situácii po piatkovom zemetrasení s magnitúdou 7,2.

Podľa prvých informácií stratil pilot krátko pred pristátím kontrolu nad vrtuľníkom, ktorý sa zrútil z výšky asi 30-40 metrov, pričom dopadol aj na niekoľko odstavených vozidiel. Nehoda sa stala v prímorskom mestečku Santiago Jamiltepec.

Všetkých 13 obetí, vrátane troch detí, sú zrejme osoby, ktoré čakali na zemi na príchod ministra. Prida i Murat nehodu prežili bez vážnejších zranení.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo približne desať kilometrov južne od mesta Pinotepa Nacional. Po hlavnom otrase boli zaregistrované desiatky dotrasov, najsilnejší mal magnitúdu 5,9.

Otrasy poškodili v oblasti množstvo budov. V štáte Oaxaca je po zemetrasení vyše 100.000 domácností bez elektriny, informoval portál nvinoticias.com.

Záchvevy zeme trvajúce viac ako minútu bolo cítiť aj v hlavnom meste Mexika vzdialenom okolo 500 kilometrov, kde sa rozozvučali varovné sirény a ľudia vybiehali v panike z budov na ulice.

Minulý rok v septembri pripravili dve krátko po sebe nasledujúce zemetrasenia v Mexiku, ktoré leží v jednom zo seizmicky najaktívnejších regiónov sveta, o život najmenej 450 ľudí.