Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Ottawe sa zrazili dve malé lietadlá, zahynul jeden človek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jedno z lietadiel sa podľa policajtov zrútilo do poľa, zatiaľ čo ďalšiemu sa po kolízií podarilo pristáť na medzinárodnom letisku v Ottawe.

Ottawa 5. novembra (TASR) - Zrážka dvoch malých lietadiel, ku ktorej došlo v nedeľu v kanadskom hlavnom meste Ottawa, si vyžiadala jeden život. S odvolaním sa na vyhlásenie miestnych záchranárov o tom informovala agentúra AP.

Ottawská polícia uviedla, že k nehode došlo v nedeľu okolo 10.00 h miestneho času vo štvrti West End. Jedno z lietadiel sa podľa policajtov zrútilo do poľa, zatiaľ čo ďalšiemu sa po kolízií podarilo pristáť na medzinárodnom letisku v Ottawe.

Hovorca otawských záchranárov Marc-Antoine Deschamps priblížil, že jednu osobu z lietadla, ktoré sa zrútilo do poľa, prehlásili na mieste za mŕtvu. Na palube druhého lietadla podľa jeho slov nedošlo k nijakým zraneniam. Podľa polície doposiaľ nie je celkom jasné, koľko osôb bolo na palubách oboch lietadiel.

Kanadský úrad pre bezpečnosť dopravy (TSB) uviedol, že lietadlo, ktorému sa podarilo pristáť na letisku, utrpelo len malé škody.