Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Taliansku odsúdili karabiniera za znásilnenie americkej študentky

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Odsúdený Marco Camuffo pred vynesením rozsudku tvrdil, že žena s pohlavným stykom súhlasila.

Miláno 11. októbra (TASR) - Príslušníka talianskej vojenskej polície vo štvrtok odsúdili na štyri roky a osem mesiacov odňatia slobody za znásilnenie americkej študentky z vlaňajšieho septembra, informovala agentúra AP. Ďalšieho karabiniera čaká súdny proces za znásilnenie kamarátky obete.

Obžalovaného Marca Camuffa odsúdili v zrýchlenom súdnom konaní, ktoré umožňuje udeliť nižší trest. Prokurátor preňho pôvodne žiadal päť rokov a osem mesiacov. Začiatok procesu s druhým obvineným karabinierom Pietrom Costom bol stanovený na 10. mája 2019.

Dve americké študentky obvinili oboch príslušníkov zo znásilnenia ešte v septembri 2017. Členovia hliadky ich mali odviesť v noci z diskotéky vo Florencii domov do bytu v centre mesta a tam ich znásilniť, napísala talianska agentúra ANSA. Testy podľa talianskych úradov potvrdili, že obe ženy pred incidentom požili väčšie množstvo alkoholu.

Odsúdený Marco Camuffo pred vynesením rozsudku tvrdil, že žena s pohlavným stykom súhlasila. Stav opitosti však podľa talianskeho práva vylučuje schopnosť obete dať súhlas na sexuálny akt.