Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vatikán vydal špeciálne známky na financovanie rekonštrukcie kolonády

Foto: TASR/AP

Na známkach v hodnote po desať eur sú pečate pápeža Benedikta XVI., resp. Alexandra VII., ktorý je spolu s Giovannim Lorenzom Berninim, duchovným otcom zrodu stĺpovej kolonády.

Vatikán 27. novembra (TASR) - Svätá stolica sa pustila do boja s hospodárskou krízou. Financie na svoj ambiciózny plán rekonštrukcie Berniniho kolonády zo 17. storočia na Námestí sv. Petra chce získať aj priamo od veriacich, zberateľov a turistov, ktorých chce prilákať na kúpu hárčeka s dvoma známkami - to všetko za 20 eur.

Vatikánske noviny L'Osservatore Romano podľa agentúry AP informovali, že vatikánsky úrad pre filatelistiku a numizmatiku, ktorý zodpovedá za predaj pamätných mincí a známok s motívmi pápeža a Vatikánu, vydala špeciálnu edíciu známok s cieľom vyzbierať dostatočné množstvo peňazí na dlho očakávanú rekonštrukciu ústrednej vatikánskej kolonády po odrieknutí príspevkov zo strany niektorých sponzorov.

Na známkach v hodnote po desať eur sú pečate pápeža Benedikta XVI., resp. Alexandra VII., ktorý je spolu s Giovannim Lorenzom Berninim, významným barokovým architektom a sochárom, duchovným otcom zrodu stĺpovej kolonády.