Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Ochrankár znásilnil iba trojročné dievčatko

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dievčatko našli v bezvedomí a silne krvácajúce v nedeľu popoludní v uvedenej časti. Urýchlene ho odviezli do neďalekej nemocnice, kde podstúpilo operáciu.

Naí Dillí 17. decembra (TASR) - Trojročné dievčatko sa v pondelok nachádzalo v kritickom stave po tom, čo ho údajne znásilnil jeho sused v indickom hlavnom meste Naí Dillí. Informovala o tom polícia a ďalší miestni predstavitelia.

Podozrivým je 40-ročný ochrankár, ktorý žije v tej istej lokalite v juhozápadnej časti Naí Dillí ako dieťa, a polícia ho zatkla. Oznámil to miestny policajný šéf Anto Alphonse.

"Dievčatko našli v bezvedomí a silne krvácajúce v nedeľu popoludní v uvedenej časti. Urýchlene ho odviezli do neďalekej nemocnice, kde podstúpilo operáciu," povedal ďalší policajný predstaviteľ.

"Obyvatelia štvrte ochrankára zbili, neskôr bol zatknutý. Prípad sme zaregistrovali ako znásilnenie dieťaťa a podozrivému môže hroziť trest smrti," dodal podľa tlačovej agentúry DPA predstaviteľ.

Zločin sa stal v nedeľu, na šieste výročie hromadného znásilnenia študentky v autobuse v Naí Dillí, ktorá neskôr zraneniam podľahla. Jej smrť viedla k obrovskému pobúreniu verejnosti, protestom a schváleniu prísnejších zákonov na ochranu žien.

Swati Maliwalová, ktorá vedie komisiu pre ženy v Naí Dillí, uviedla, že dievčatko, dcéra nádenníkov, bojuje v nemocnici o život.

Napriek prísnejším zákonom a opatreniam na zvýšenie bezpečnosti hlásia v Indii naďalej každý rok vysoký počet zločinov spáchaných proti ženám a deťom.

V roku 2016 bolo zaznamenaných vyše 36.000 prípadov znásilnenia, sexuálneho napadnutia a podobných zločinov proti deťom, uvádzajú údaje z Národného úradu pre registráciu zločinov.