Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Znovuotvorenie letiska v sicílskej Catanii po požiari sa odkladá

Cestujúci uviazli na letisku v dôsledku požiaru, ktorý vypukol v príletovej hale letiska v meste Catania v pondelok 17. júla 2023. Foto: TASR/ANSA

Miestni predstavitelia však uviedli, že sa nepodarilo odstrániť škody spôsobené požiarom, preto bude letisko zatvorené dlhšie. Nespresnili však, dokedy.

Catania 19. júla (TASR) — Stredajšie znovuotvorenie letiska v Catanii na talianskom ostrove Sicília sa odkladá. Prevádzka letiska bola prerušená po tom, čo v nedeľu večer v príletovej hale vypukol požiar. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

Letisko Vincenza Belliniho známe aj pod označením Catania-Fontanarossa malo byť podľa pôvodného plánu opäť v prevádzke od stredajej 14.00 h. Miestni predstavitelia však uviedli, že sa nepodarilo odstrániť škody spôsobené požiarom, preto bude letisko zatvorené dlhšie. Nespresnili však, dokedy.

Prílety a odlety na letisku v Catanii boli pozastavené v nedeľu neskoro večer. Prvé tiesňové volanie prijali hasiči o 23.29 h. Požiar sa onedlho podarilo dostať pod kontrolu a uhasiť.

Priestory terminálu, ktorý cestujúci v zhone opustili, však boli ešte niekoľko hodín po uhasení požiaru zadymené. Lety boli odklonené na ďalšie sicílske letiská.