Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Zomrel český spevák Dan Nekonečný

Dan Nekonečný, archívna snímka. Foto: TASR/Rastislav Blaško

Populárny hudobník a tanečník známy svojím extravagantným vystupovaním zomrel vo veku 52 rokov.

Bratislava 26. marca (Teraz.sk/TASR) - Známeho českého speváka Dana Nekonečného našli v utorok bez známok života v jednom z bytov v mestskej časti Praha-Řeporyje. S odvolaním sa na českých záchranárov a políciu o tom informoval spravodajský server Novinky.cz.

Príčinu úmrtia zisťujú vyšetrovatelia. Populárny hudobník a tanečník známy svojím extravagantným vystupovaním zomrel vo veku 52 rokov. Informáciu potvrdil na Twitteri starosta časti Řeporyje Pavel Novotný.



"Môžem potvrdiť, že policajti vyrazili k nahlásenému mŕtvemu mužovi. Viac podrobností zatiaľ nemáme, kriminalisti sú na mieste," uviedla pre Novinky.cz hovorkyňa polície Andrea Zoulová. Informáciu o zásahu pri mŕtvom 52-ročnom mužovi potvrdila pre Novinky.cz aj hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.

Dan Nekonečný bol známy ako showman a líder českej skupiny Šum svistu. Jeho typickými znakmi boli žltá farba, trblietky, ohňové efekty, široký úsmev a vyhlásenia o "ministerstve rozkoší".

Okrem speváckej kariéry pôsobil aj ako herec. Spoločne s Bolkom Polívkom a Zuzanou Stivínovou si zahral napríklad v komédii Eliška má ráda divočinu.