Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Na dovolenku iba s prvou pomocou

Foto: AVEFLOR

Množstvo úrazov sa stáva práve v dovolenkovom období. Naše deti sa bláznia, korčuľujú, bicyklujú, lozia, plávajú, sú doslova nepolapiteľné.

Bratislava 26. júna (OTS) - Neustále sme v strehu a dávame pozor, aby sa im nič pri hrách nestalo. Čo ale urobíme, ak sa stane úraz v prostredí, kde lekárska pomoc je v nedohľadne? Pri cestách nás preto musí sprevádzať aj prvá pomoc na ošetrenie rán. Na dovolenku je potrebné ísť vždy patrične vyzbrojený. Rozbité koleno, popálená ruka od grilu, porezané zápästie. Vždy treba mať po ruke prvú pomoc. Predstavme si produkt, ktorý zastavuje krvácanie, dezinfikuje, a nakoniec obviaže zranenie a to v praktickom balení vo forme spreju. Jednoduchá aplikácia, vždy účinná! Spoločnosť Aveflor nás dokáže vyzbrojiť do boja proti zraneniu, svojím produktom prvej pomoci s heslom Zastav! Dezinfikuj! Obviaž!. Akutol, ktorý si my starší pamätáme, sa vrátil na slovenský trh v praktickom balení.

Zastav!
AKUTOL STOP sprej zastavuje slabé krvácanie.
Hlavnou zložkou zastavovača krvácania Akutol Stop spray je aktívna látka, ktorá absorbuje krv a vytvára hydrogél. K zastaveniu krvácania dôjde na základe reakcie medzi sodnými iontmi krvi a vápenatými iontmi tela aktívnej látky. Používa sa na rýchle ošetrenie odrenín a drobných povrchových poranení..

Dezinfikuj!
AKUTOL STOPJODIN sprej je čistiaci obväz s dezinfekčnou zložkou etanol a PVP/jódom . Aktívna zložka alginátu vytvára chladivú vrstvu prášku, ktorý absorbuje tekutinu z poranenia. Vzniknutý hydrokoloid ukľudní a hydratuje poranené miesto, napomáha čisteniu a urýchľuje proces obnovy.

Obviaž!
Ochranný plastický obväz AKUTOL sprej do 2 minút zasychá, vytvára vodeodolný plastický film. Vrstva, ktorá uzatvára poranenie ale nezabraňuje jeho „dýchaniu“. Vo vode je nerozpustný a je vhodný aj na prácu vo vlhkom alebo znečistenom prostredí.

Akutol hydrogel
Hydrokoloidný gél bez obsahu parabénov indikovaný na ošetrenie lokálnych suchých alebo vlhkých rán prostredníctvom regulácie mikroprostredia rany. Určený je aj na použitie akútnej čí chronickej rany, ako: povrchové popáleniny, odreniny, chirurgické rany.
Pokrytie suchých rán, ako sú odreniny a chirurgické rany karbomerom, má uzavierací účinok: zastavuje sa tak vyparovanie vlhkosti a obmedzuje sa strata tekutiny pokožky. Hydrogel ochladzuje a zjemňuje kontakt s náplasťou alebo obväzmi a nie je priľnavý. Namiesto dráždivých parabénov obsahuje konzervačný citran strieborný.

Viac informácií tu.