Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Interné oddelenie Nemocnice Snina čaká rekonštrukcia

Stavebné práce budú pozostávať z búrania priečok medzi izbami a následného rozširovania priestorov oddelenia, kde sa chystajú umiestniť kabínku pre zdravotnícky personál.

Snina 14. februára (TASR) - Investičný zámer stavebných úprav interného oddelenia Nemocnice Snina, s. r. o., schválili v týchto dňoch poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Snine. Zriaďovateľom tohto zdravotníckeho zariadenia je miestna samospráva.

Predmetom schváleného zámeru je prestavba priestorov jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) na internom oddelení nemocnice, informovala TASR hovorkyňa Mestského úradu v Snine Zuzana Krupa.

Ako dodala, stavebné práce budú pozostávať z búrania priečok medzi izbami a následného rozširovania priestorov oddelenia, kde sa chystajú umiestniť kabínku pre zdravotnícky personál.

"Zdravotná sestra bude mať z toho miesta dobrý výhľad na všetky lôžka JIS, čím bude môcť pohodlne sledovať a monitorovať hospitalizovaných pacientov," vysvetlila Krupa.

Konkrétny termín realizácie projektu, ako aj jeho rozpočet zatiaľ známe nie sú. Podľa slov hovorkyne budú predmetom ďalších rokovaní MsZ.

"Čo sa týka financovania uvedeného zámeru, bude spracovaný projekt, na základe ktorého sa vyčíslia náklady spojené s prestavbou. Tie sa následne zapracujú do rozpočtu mesta Snina, ktorého zmena bude predložená na schválenie mestskému zastupiteľstvu."