Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poliklinika na Klokočine prechádza rozsiahlou rekonštrukciou

Poliklinika na nitrianskom sídlisku Klokočina prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Vyžiadal si ju havarijný stav budovy, z ktorej opadávala omietka, zatekala strecha, okná sa už nedali otvárať. Na štvorposchodovej budove je potrebné vymeniť obvodový plášť, ktorý obsahuje azbest. Rekonštrukcia sa začala v polovici júna a potrvá 110 dní. Nitra, 31. júla 2013. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Obmedzenia súvisiace s rekonštrukciou polikliniky sa dotýkajú zhruba 30 lekárov.

Nitra 31. júla (TASR) – Poliklinika na nitrianskom sídlisku Klokočina prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. Vyžiadal si ju havarijný stav budovy, z ktorej opadávala omietka, zatekala strecha, okná sa už nedali otvárať. Na štvorposchodovej budove je potrebné vymeniť obvodový plášť, ktorý obsahuje azbest. Rekonštrukcia sa začala v polovici júna a potrvá 110 dní. Mesto Nitra si na rekonštrukciu polikliniky a ďalších štyroch objektov materských škôl zobralo dvojmiliónový úver z programu Slovenskej sporiteľne, ktorý je financovaný zo zdrojov Európskej banky pre obnovu a rozvoj. Peniaze z úveru môže použiť výlučne na zníženie energetickej náročnosti budov vo vlastníctve samospráv, pričom podmienkou je, že podiel usporenej energie musí byť vyšší ako 30 percent. Financie použije mesto na zateplenie fasád, strechy, výmenu okien a kotolne, zvyšné výdavky zaplatí z vlastných zdrojov, informoval Andrej Jančovič z mestského úradu. Na spolufinancovanie rekonštrukcie vyčlenili poslanci v rozpočte 657.300 eur.

Obmedzenia súvisiace s rekonštrukciou polikliniky sa dotýkajú zhruba 30 lekárov. Časť z nich má možnosť počas stavebných úprav používať sedem nevyužitých ambulancií v poliklinike. Zatvorené však zostanú ordinácie stomatológov a RTG pracovisko, z ktorých nie je možné presťahovať prístroje do náhradných priestorov. Pacienti vítajú rekonštrukciu schátranej polikliniky, kritizujú však chaos, ktorý ju sprevádza. „Pri výťahu je umiestnená tabuľa, podľa ktorej má môj odborný lekár ordinovať už vyše týždňa v náhradnej ordinácii. Tá je však prázdna, do pôvodnej ordinácie je uzatvorený vstup, telefón u lekára nikto neberie. Druhý lekár, ktorý ho zvyčajne zastupuje, tiež neordinuje, zastupuje ho ďalší lekár v inej mestskej časti. A lekár, ktorý tu ordinuje, ma nevyšetril, pretože nie som jeho pacientka,“ opísala dnešný pokus o ošetrenie pacientka.