Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poznáte najčastejšie príčiny HPV vírusu? Zistite, či ním netrpíte

Foto: SYNERGIA PHARMACEUTICALS, s.r.o.

V súčasnosti je vírus HPV (ľudský papilomavírus) veľmi rozšírený medzi sexuálne aktívnou populáciou. Vcelku bežný vírus, ktorý však vie narobiť ženám veľké problémy.

Bratislava 25. septembra (OTS) - Ľudský papilomavírus (HPV) je infekcia, ktorá sa prenáša kontaktom slizníc medzi sexuálne aktívnymi jedincami. Vedci odhadujú, že je ním nakazených takmer 80% sexuálne aktívnych ľudí. Záleží od vášho imunitného systému, ako sa s tým popasuje. Zo začiatku nemusíte na sebe nič spozorovať, ale prejaví sa v tele až po čase.

Toto ochorenie je výlučne pohlavne prenosné a medzi jeho najčastejšie znaky patrí:
- Genitálne bradavice nazývané aj condylomata accuminata (biele vypuklé vyrážky na genitáliách)
- Bolesť genitálii


HPV vírus sa prenáša, ako už bolo spomínané výlučne fyzickým kontaktom s nakazeným jedincom t.j. orálnym, análnym alebo vaginálnym stykom. Najčastejšie je týmto zákerným vírusom postihnutá ženská časť populácie, ktorá je v genitálnej oblasti háklivejšia na vírusy a infekcie. Aj po zahájení úspešnej liečby zostáva v tele driemať a pri oslabení imunity znova zaútočí v plnej sile. Pri nedostatočnom liečení tejto choroby môže byť príčinou vzniku rakovina krčka maternice. Dôležitá je preto prevencia a podpora činnosti imunitného systému, aby sa choroba viac nevrátila. Faktormi, ktoré zvyšujú riziko vzniku rakoviny krčka maternice sú skorý začiatok pohlavného života, promiskuita, fajčenie a oslabenie imunitného systému. Muži aj ženy môžu byť nositeľmi HPV infekcie aj keď sa u nich neprejavujú žiadne známky ochorenia a môžu opakovane infikovať svojho sexuálneho partnera.
INDONAL
Foto: SYNERGIA PHARMACEUTICALS, s.r.o.

Liečba vírusu
Liečba patrí do rúk odborníka, gynekológa. V prevencii proti tejto zákernej infekcii však je vhodné podporiť imunitu prírodnými výťažkami. INDONAL je overený výživový doplnok, ktorý sa postará o vaše pohodlie a zdravie. Je určený pre všetky vekové kategórie a je ľahko dostupný. Pomáha udržať intímne zdravie žien, je nápomocný pri zániku buniek napadnutých HPV vírusom a zániku nádorových buniek. Podľa doteraz uskutočnených vedeckých výskumov je preukázané, že jednou z účinných látok, ktorá napomáha podporovať pozitívnu reakciu ľudského organizmu na ochorenia spôsobené ľudským papiloma vírusom HPV a na nádorové ochorenia, je indol-3-karbinol. Pôsobí na viacerých úrovniach bunkového metabolizmu, priaznivo ovplyvňuje hormonálny metabolizmus, napomáha zabraňovať rastu a podporuje aj zánik nádorových a HPV zmenených buniek. „Naďalej však platí, že pravidelné gynekologické vyšetrenia sú najlepšou prevenciou“, uzatvára gynekologička MUDr. Ilona Hegerová.