Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Pravda: Lekári často žiadajú výmenné lístky, hoci by nemali

Foto: Logo Pravda

Informáciu prináša denník Pravda.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Chaos, takto zatiaľ hodnotia niektorí lekári aj pacienti podľa denníka PRAVDA zavedenie výmenných lístkov ku špecialistom, ktoré platia od apríla. Výmenný lístok nie je treba na vyšetrenie u kožného lekára, gynekológa a psychiatra.

Takisto ho pacient nepotrebuje ani u očného ak si ide dať predpísať okuliare. Skúsenosti pacientov sú však podľa denníka iné. Niektorí kožní lekári stále trvajú na výmennom lístku. V neistote zostali aj chronickí pacienti, ktorí pravidelne navštevujú špecialistu.

Podľa prezidenta Asociácie súkromných lekárov Ladislava Pásztora nie je problém s výmennými lístkami u pacientov, ktorí idú po prvý raz na vyšetrenie k špecialistovi. "Problém vidím u lekárov špecialistov, ktorí žiadajú výmenné lístky aj od tých pacientov, ktorí chodia na pravidelné vyšetrenia k špecialistom, to znamená tí, ktorí sú u nich dispenzarizovaní", povedal pre denník Pásztor. Tento jav podľa neho spôsobuje nedostatok pokynov zo zdravotných poisťovní, ako má pacient v tomto zmysle postupovať. Téme sa denník venuje na druhej strane v príspevku s názvom "Lekári často žiadajú výmenné lístky, hoci by nemali".