Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

R. Fico: O stratifikácii dohoda zatiaľ nie je

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) plánuje ešte jedno stretnutie s poslancami Smeru-SD a SNS s cieľom získať podporu stratifikácie.

Bratislava 20. septembra (TASR) - Dohoda o reforme nemocníc, tzv. stratifikácii, zatiaľ neexistuje. Na piatkovej tlačovej konferencii to povedal predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico. Zdôraznil, že vládne zákony nemôžu prechádzať s podporou opozície.

"Sú experti, ktorí s tým majú problém, rokuje sa ďalej a ešte máme priestor na dosiahnutie dohôd," uviedol s tým, že zákon bude až na programe ďalšej schôdze parlamentu.

Doplnil, že vládny zákon môže prejsť len vtedy, ak ho podporí Smer-SD, SNS a k tomu aj Most-Híd. "Ak sa pripoja opozičné strany, to je ich problém," uviedol.

Fico tiež ocenil, že vláda oddelila časť, ktorá sa týka starostlivosti o dlhodobo chorých od stratifikácie. Zopakoval, že pri stratifikácii vnímajú hlavne riziko rušenia oddelení.

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) plánuje ešte jedno stretnutie s poslancami Smeru-SD a SNS s cieľom získať podporu stratifikácie. Urobiť tak chce po tom, čo jej dva politické subjekty oznámia svoje rozhodnutie, či reformu nemocníc podporia. Stále však chce predložiť materiál na rokovanie vlády na budúci týždeň.

Za materiál by po menších úpravách zahlasovali opozičné SaS, OĽaNO či Sme rodina, ale aj koaličný Most-Híd. ĽSNS ešte svoje rozhodnutie prehodnocuje.