Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Pohotovosť pre dospelých v Ružomberku zmení prevádzkovateľa aj miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Detská pohotovosť v Ružomberku zatiaľ pokračuje bez zmien a je poskytovaná na Hurbanovej ulici.

Ružomberok 29. marca (TASR) - Pohotovosť pre dospelých v Ružomberku mení od 1. apríla prevádzkovateľa aj miesto výkonu. Lekársku službu prvej pomoci bude po novom poskytovať Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP v priestoroch polikliniky na Považskej ulici. Nahradí tak doterajšieho súkromného prevádzkovateľa v ružomberskej lokalite Plavisko, ktorý sa rozhodol svoju činnosť ukončiť. Informácie pre TASR poskytol riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov Úradu Žilinského samosprávneho kraja Lukáš Milan.

Od 1. júla tohto roka vstupuje do platnosti novela zákona o zdravotnej starostlivosti. Úpravy sa týkajú aj pohotovosti a podmienok na získanie povolenia na ich prevádzkovanie. „Po novom bude musieť každý prevádzkovateľ prejsť výberovým konaním, úspešný uchádzač získa povolenie na prevádzkovanie pevnej ambulantnej pohotovostnej služby od Ministerstva zdravotníctva SR,“ priblížil Milan. Dodal, že do začiatku júla je v kompetencii ministerstva vybrať nového prevádzkovateľa pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých v Ružomberku. Prechodné obdobie tak vykryje ÚVN SNP.

„Počas víkendov a sviatkov bude nemocnica poskytovať 24-hodinovú službu. V pracovných dňoch preberá ÚVN starostlivosť o pacientov po pracovnej dobe, teda od 15.30 h do 7.00 hodiny nasledujúceho dňa,“ informovala hovorkyňa ÚVN SNP Ružomberok Petra Dišková.

Detská pohotovosť v Ružomberku zatiaľ pokračuje bez zmien a je poskytovaná na Hurbanovej ulici.