Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Transplantačná jednotka detskej kliniky získa vybavenie za 200 000 eur

Vendula Svobodová Foto: TASR/Michal Svítok

Nadácia Kvapka nádeje poskytne DFNsP Bratislava dar vo forme novovytvorených a zrekonštruovaných ambulancií s najmodernejšími prístrojmi.

Bratislava 18. júla (TASR) - Viac ako 195.000 eur získaných z verejnej zbierky Nadácie Kvapka nádeje dostane Transplantačná jednotka kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava.

Čistý výnos z verejnej zbierky, ktorú Nadácia Kvapka nádeje vyhlásila na obdobie od 1. februára 2011 do 15. januára 2012, dosiahol 195.014,57 eura a bude použitý na otvorenie nových ambulancií pre modernú vysokodávkovú fototerapiu.

Nadácia Kvapka nádeje z prostriedkov verejnej zbierky poskytne DFNsP Bratislava dar vo forme novovytvorených a zrekonštruovaných ambulancií vybavených najmodernejšími prístrojmi vrátane na Slovensku jedinečného vysokodávkového celotelového UVA 1 žiarica.

Po úspešných začiatkoch Nadácie Kvapka nádeje, kedy významnou mierou prispela k otvoreniu novej Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie v DFNsP Bratislava, nadácia teda opäť prichádza s pomocou detskej onkológii.

"Som úprimne nadšená z toho, akú veľkú podporu Nadácia Kvapka nádeje za pomerne krátku dobu jej existencie našla. Sme radi že sa opäť potvrdila pravdivosť môjho obľúbeného motta: 'Aj malá kvapka na správnom mieste môže spôsobiť veľkú vlnu', pričom v našom prípade ide o Kvapku nádeje a vlnu pomoci. Napriek tomu, že sme vedeli, že Slováci sú štedrí národ s veľkým srdcom, neprestávajú nás ľudia prekvapovať svojou ochotou pomáhať svojim blížnym," uviedla zakladateľka Nadácie Kvapka nádeje Vendula Svobodová.

Nadácia má za cieľ trvale a kontinuálne podporovať liečebné a sociálne potreby chorých detí, a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením.

"Aktivity nadácie v roku 2012 sú zamerané na pomoc pri prístrojovom dovybavení Transplantačnej jednotky kostnej drene Kliniky detskej hematológie a onkológie Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ale tiež na pomoc regionálnym detským hematologicko-onkologickým centrám v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave. Veríme, že aj tento rok naše snaženie podporí čo najviac ľudí s veľkým srdcom zaslaním prázdnej SMS správy na číslo 830 v sieti všetkých mobilných operátorov, ale tiež zaslaním ľubovoľnej finančnej čiastky v prospech účtu verejnej zbierky, za čo im vopred z celého srdca ďakujeme," konštatoval vo vyhlásení správca Nadácie Kvapka nádeje Štefan Bernát.