Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Union zdravotná poisťovňa opäť zvyšuje dostupnosť MR vyšetrení

Foto:

Od začiatku februára môžu poistenci Union zdravotnej poisťovne absolvovať vyšetrenia magnetickou rezonanciou (MR) aj v zariadení ZDRAVOMAK v Banskej Bystrici.

Bratislava 7. februára (OTS) - Union zdravotná poisťovňa len v priebehu posledného polroka rozšírila zmluvnú sieť o ďalšie tri nové MR pracoviská, čím neustále zlepšuje dostupnosť MR diagnostiky pre svojich poistencov. Okrem uvedeného pracoviska v Banskej Bystrici je tak poistencom po novom k dispozícii už aj MR pracovisko v Lučenci a v Topoľčanoch. Celkovo má Union zdravotná poisťovňa zazmluvnených až 53 MR pracovísk po celej Slovenskej republike.

„Chceme našim poistencom takýmto spôsobom zabezpečiť čo najkratšie čakacie lehoty na tento typ vyšetrenia. Okrem toho, že podľa potrieb našich poistencov rozširujeme sieť MR pracovísk, tak aj pravidelne monitorujeme čakacie doby u našich zmluvných partnerov. Podľa zistení z terénu následne upravujeme zmluvné podmienky tak, aby bola našim poistencom v každom kraji zabezpečená dostupnosť MR vyšetrení od dvoch do maximálne dvadsaťjeden dní,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

Union zdravotná poisťovňa má zo všetkých zdravotných poisťovní stále najkratšie čakacie doby na magnetickú rezonanciu. Je samozrejme potrebné, aby poistenci mali pred podstúpením vyšetrenia vystavenú žiadanku od svojho ošetrujúceho lekára. V roku 2018 Union zdravotná poisťovňa preplatila viac ako 25 tisíc MR vyšetrení v celkovej úhrade za takmer 3,6 milióna eur a eviduje tak 2% medziročný nárast ich počtu.