Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

POZOR na nebezpečné farby na tetovanie, môžu ich predávať aj v SR

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov – farieb na tetovanie v Európskej únii. TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas. Produkty obsahujú látky, ktoré by sa vo výrobkoch na tetovanie nemali nachádzať, alebo v nich zaznamenali prekročenie povoleného množstva bária, arzénu, kobaltu či iných prvkov. Na snímke farba na tetovanie Strawberry z Číny. Foto: TASR - ÚVZ SR

Zaznamenali v nich prekročenie povoleného množstva bária, arzénu, kobaltu či iných prvkov.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov – farieb na tetovanie v Európskej únii. TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

ÚVZ SR konkrétne upozorňuje na farby na tetovanie Pure Bright Red z USA, Red wine z USA, Bumble Bee z USA, Great Wall Yellow z USA, Deep Magenta od neznámeho výrobcu, Bay Gray z USA, Cocoa Bean z USA, Dark Red z USA, Nocturnal Super Black z USA, Dark Coffee značky Goochie z Číny, Strawberry z Číny, Dark Coffee značky Mastor z Číny, Black z Bosny a Hercegoviny a Tribal Black z USA.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov – farieb na tetovanie v Európskej únii. TASR informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas. Produkty obsahujú látky, ktoré by sa vo výrobkoch na tetovanie nemali nachádzať, alebo v nich zaznamenali prekročenie povoleného množstva bária, arzénu, kobaltu či iných prvkov. Na snímke farba na tetovanie Pure Bright Red z USA.
Foto: TASR - ÚVZ SR

"Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," upozorňuje ÚVZ. Produkty obsahujú látky, ktoré by sa vo výrobkoch na tetovanie nemali nachádzať, alebo v nich zaznamenali prekročenie povoleného množstva bária, arzénu, kobaltu či iných prvkov.