Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zvolenská zámer o jednej zdravotnej poisťovni možno predstaví o týždeň

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská Foto: TASR/Martin Baumann

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje v súčasnosti na základe poverenia od predsedu vlády SR rámcový materiál pre vznik jednej zdravotnej poisťovne.

Bratislava 18. júla (TASR) - Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) chce zámer o vytvorení jednej zdravotnej poisťovne na Slovensku predstaviť vo veľmi blízkom čase.

Po dnešnom rokovaní vlády nevylúčila, že sa tak stane už na zasadnutí kabinetu na budúci týždeň.

Ako konkrétne by sa táto téma mohla riešiť, šéfka rezortu zatiaľ konkretizovať nechce. Pripustila iba, že jednou z možností je odkúpenie súkromných poisťovní, variantov však má byť viacero.

Na margo pripravovaného materiálu poznamenala, že ministerstvo sa na neho díva z pohľadu občana a pacienta. "Za posledných 20 rokov vo všetkých zdravotných parametroch je pacient jediný, ktorý si asi naozaj nepolepšil," uzavrela.

Ministerstvo zdravotníctva pripravuje v súčasnosti na základe poverenia od predsedu vlády SR rámcový materiál pre vznik jednej zdravotnej poisťovne. Dôvodom má byť najmä to, že jedna zdravotná poisťovňa má zastabilizovať tok financií v zdravotníctve tak, aby všetky peniaze, ktoré do poisťovne prídu, sa vrátili k pacientom.