Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Cestu medzi Kňažou a Medzihradným chcú opraviť do konca roka

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Prebiehajúca rekonštrukcia na jednej z hlavných dopravných tepien Oravy zahŕňa opravu takmer piatich kilometrov ciest.


Dolný Kubín 3. novembra (TASR) - Práce na ceste I/59 medzi dolnokubínskymi mestskými časťami Kňažia a Medzihradné by mali byť v priebehu niekoľkých týždňov ukončené. Prebiehajúca rekonštrukcia na jednej z hlavných dopravných tepien Oravy zahŕňa opravu takmer piatich kilometrov ciest.

"Keďže táto komunikácia patrí medzi tzv. TEN-T koridory, tvoriace jedinú spojnicu najdôležitejších dopravných tepien v rámci Slovenska, jej obnova je veľmi dôležitá. Súčasťou rekonštrukcie je oprava štyroch mostových telies a oprava oporných múrov," TASR informoval Vladimír Adamec z Kancelárie primátora mesta Dolný Kubín.

Rekonštrukciu zabezpečuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v spolupráci so Slovenskou správou ciest. "Finančné prostriedky vo výške viac ako 18 miliónov eur sú zabezpečené z prostriedkov Európskej únie, z Operačného programu Doprava 2007-2013," dodal Adamec.

Stavebné práce by mali byť podľa neho ukončené do konca tohto roka. Okrem rekonštrukcie uvedenej komunikácie prebieha aj prvá etapa opravy cesty v Aleji Slobody a rozšírenie križovatky na Ulici kapitána Jaroša v Kňažej. Obidva projekty zastrešuje mesto Dolný Kubín.