Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na Chopku pribudnú ďalšie trate pre cyklistických zjazdárov

Náklady na výstavbu nových tratí a okruhov prestavujú podľa riaditeľa športových služieb prevádzkovej spoločnosti Tatry mountain resorts Mateja Huleja 55.000 eur.

Demänovská Dolina 11. septembra (TASR) – Priestor pre vyznávačov adrenalínového zjazdu na horských bicykloch po severnej strane Chopka sa už v budúcom roku rozrastie o ďalšie plynulé trate rôznej náročnosti. Pokročilí jazdci i začiatočníci si prídu na svoje na takmer 34 kilometroch v rámci už deviatich tratí.

Spolutvorca tratí Ján Tekel vyzdvihol prírodné danosti Chopka. "Členitý terén je priam ideálny na stavbu zaujímavých prekážok z kameňov, koreňov či mostíkov. Vyžiada si to minimálne zásahy do ekosystémov. Súčasťou bude vybudovanie odvodňovacieho systému, ktorý ochráni aj okolité prostredie," priblížil Tekel.

Náklady na výstavbu nových tratí a okruhov prestavujú podľa riaditeľa športových služieb prevádzkovej spoločnosti Tatry mountain resorts Mateja Huleja 55.000 eur. Každý cyklista sa musí riadiť tzv. Zeleným kódexom. Jeho znenie vzniklo v spolupráci s ochranárskymi združeniami.

"Bike World Jasná je významnou atrakciou nášho regiónu s viac ako 700 kilometrov značených cyklotrás. Nízkotatranské bike parky v tom zohrávajú dôležitú úlohu. Záujemcovia ich ľahko nájdu pomocou našej novej mobilnej aplikácie a interaktívnej mapy," dodala manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Petra Šuhajdová.