Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Žilinský kraj

Nákladiaky od Závažnej Poruby už nepôjdu centrom Liptovského Mikuláša

Ilustračné foto. Foto: TASR- KR PZ

Zmena spočíva v umiestnení dopravného značenia, ktoré prikazuje nákladným autám prichádzajúcim po ceste tretej triedy do križovatky, aby odbočili doprava na smer Liptovský Hrádok.

Liptovský Mikuláš 18. augusta (TASR) – Tranzitné nákladné vozidlá od Závažnej Poruby už viac nebudú prechádzať cez centrum Liptovského Mikuláša. Mesto v uplynulých dňoch požiadalo u dopravnej polície a správcu cesty č. III/2338, ktorou je Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja o zmenu dopravného značenia v križovatke cesty I/18 s komunikáciou do Závažnej Poruby v mestskej časti Okoličné.

"Týmto opatrením chceme zamedziť, aby tranzitné vozidlá smerujúce mimo mesto prechádzali jeho centrom. Vybavili sme príslušné povolenia a značenie osadí správca cesty v najbližších dňoch," uviedol vedúci odboru dopravy z liptovskomikulášskeho mestského úradu Gabriel Lengyel.

Zmena spočíva v umiestnení dopravného značenia, ktoré prikazuje nákladným autám prichádzajúcim po ceste tretej triedy do križovatky v prípade, že ide o tranzitné vozidlá, aby odbočili doprava na smer Liptovský Hrádok. "Napojiť na diaľnicu sa budú môcť pre smer Bratislava prostredníctvom privádzača v Liptovskom Jáne a pre smer Košice v Liptovskom Hrádku," vysvetlila liptovskomikulášska hovorkyňa Viktoria Čapčíková.