Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Horskí záchranári pomáhali dvom poľským turistkám, obe si zranili nohu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová

Žene v Malej Fatre na pomoc odišli traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí jej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie.

Terchová 16. júna (TASR) - Horskí záchranári pomáhali v sobotu popoludní dvom poľským turistkám, ktoré sa zranili pri túrach v slovenských pohoriach. Počas zostupu z Malého Rozsutca v Malej Fatre utrpela poranenie členka 58-ročná žena, v Spálenej doline si zase koleno poranila 42-ročná turistka.

Žene v Malej Fatre na pomoc odišli traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí jej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie. Pomocou nosidiel ju transportovali do osady Podrozsutec, odkiaľ bola terénnym vozidlom prevezená k Hotelu Diery, kde mali Poliaci zaparkované auto. Na odporúčané zdravotnícke ošetrenie odišla pacientka na vlastnú žiadosť v sprievode manžela.

Druhej turistke poľskej národnosti, ktorá si poranila koleno počas túry na žlto značenom chodníku v Spálenej doline, zase pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Západné Tatry. Zranenú ženu na mieste ošetrili a pomocou terénneho vozidla HZS ju transportovali na parkovisko Spálená. Na ďalšie vyšetrenia pokračovala vlastným motorovým vozidlom.

O prípadoch informovala HZS na svojej internetovej stránke.