Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Po zrážke s jeleňom skončil motocyklista v bezvedomí

Nehoda medzi obcami Hybe a Východná. Foto: Polícia SR

Vrtuľník s posádkou pristál v poli vedľa miesta nehody.

Hybe/Východná 19. júna (TASR) - Posádku leteckých záchranárov privolali v utorok popoludní k dopravnej nehode na ceste medzi obcami Hybe a Východná v okrese Liptovský Mikuláš, pri ktorej došlo k stretu motocyklistu s jeleňom. Muž skončil po náraze mimo vozovky a v bezvedomí. TASR informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Vrtuľník s posádkou pristál v poli vedľa miesta nehody. Lekár leteckých záchranárov pacientovi poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie. „Muž bol v bezvedomí, s poranením hlavy, hrudníka a hornej končatiny. Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol v stabilizovanom stave letecky prevezený do popradskej nemocnice,“ doplnila Hopjaková.



Na základe doteraz vykonaného šetrenia polície bolo zistené, že vodič z okresu Banská Bystrica viedol motocykel Ducati v smere od Popradu. Ku stretu motocykla s jeleňom došlo v rovnom úseku cesty. Zviera na mieste uhynulo a prevzala si ho oprávnená osoba z poľovníckeho združenia.

"U vodiča bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. Policajti z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu," informovala polícia na oficiálnej facebookovej stránke.

Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.