Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Žilinský kraj

Pamiatky a krásy Ružomberka spoznajú návštevníci na potulkách mestom

Ilustračné foto. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Najbližšie stretnutie bude 28. februára v mestskej knižnici. Beseda bude na tému Ako sa žilo v starom Ružomberku a v Liptove.

Ružomberok 3. februára (TASR) – Sakrálne pamiatky a prírodné krásy Ružomberka, Vlkolínec, tradičné vianočné zvyky i ďalšie oblasti predstaví návštevníkom metropoly dolného Liptova pravidelne raz mesačne prehliadka mesta a beseda so sprievodcom cestovného ruchu.

„Mesto Ružomberok si pripomenie Svetový deň turizmu celoročným podujatím Potulky mestom. Bude organizované pravidelne raz mesačne, vždy v posledný štvrtok mesiaca o 17.00 h. Počas každého večera bude hosťom a divákom ozrejmená niektorá z vybraných pasáží histórie Ružomberka,“ uviedla vedúca oddelenia regionálnej politiky ružomberskej radnice Gabriela Demčáková.

Najbližšie stretnutie bude 28. februára v mestskej knižnici. Beseda bude na tému Ako sa žilo v starom Ružomberku a v Liptove.

„Každý mesiac sa môžu všetci, ktorí prídu, tešiť na potulku či diskusiu pod vedením certifikovaného sprievodcu cestovného ruchu. Ako organizátori tak nadväzujeme na veľký záujem z minulého roku,“ dodala Demčáková s tým, že celoročné podujatie je financované z členského príspevku mesta Ružomberok a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov s predpokladanými nákladmi do 1500 eur.