Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Kúpeľom Lúčky sa podarilo zvýšiť počet pobytových dní o päť percent

Ilustračné foto z kúpeľov. Foto: kupele-lucky.sk

Do Lúčok každoročne zavíta čoraz viac klientov z pobaltských krajín. Dôvodom môže byť aj priame letecké spojenie Rigy s Popradom.

Lúčky 19. januára (TASR) - Kúpele Lúčky hodnotia uplynulý rok ako veľmi úspešný. Počet pobytových dní sa im podarilo zvýšiť takmer o päť percent, pričom priemerná obsadenosť hotela bola na úrovni 78 percent. V tomto roku sa rozhodli robiť osvetu liečivému minerálnemu prameňu aj za hranicami Slovenska. TASR o tom dnes informoval Peter Mičko, zodpovedný za propagáciu kúpeľov.

Pred niekoľkými dňami sa kúpeľníci zúčastnili na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu na Morave. "Na veľtrh do Brna sa vždy veľmi radi vraciame. Naši klienti to k nám nemajú ďaleko a ako prezrádzajú minuloročné čísla, cestu k nám si nachádzajú čoraz častejšie," pochvaľuje si vedúca obchodného oddelenia kúpeľov Zuzana Melichová. Koncom januára sa vyberú do Olomouca na veľtrh Tourism Expo.

Veľkým veľtrhom je ITF Slovakiatour, ktorý sa od 22. do 24. januára už po 22. raz koná v Bratislave a zástupcovia z Lúčok na ňom nebudú chýbať ani v tomto roku. "ITF je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v regióne strednej Európy. Pre tých, ktorí chcú cestovať a spoznávať krásy Slovenska a Liptova, je to správne miesto, ako sa dozvedieť aj o novinkách, ktoré pre našich klientov chystáme," povedala riaditeľka kúpeľov Anastázia Mičková.

Do Lúčok každoročne zavíta čoraz viac klientov z pobaltských krajín. Dôvodom môže byť aj priame letecké spojenie Rigy s Popradom. Od 5. do 7. februára sa práve v Rige zúčastnia Lúčania na ďalšom medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu. "Veríme, že prezentácia našich kúpeľov v pobaltských krajinách je správnou cestou, ako zviditeľniť poklady Slovenska v podobe liečivých minerálnych prameňov. Klienti oceňujú to, že investujeme do inovácií, máme priamu leteckú linku z Rigy a jazykovú vybavenosť," informuje obchodno-ekonomická námestníčka kúpeľov Slávka Medveďová.