Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Premiéra vianočných trhov oživila vyľudnené centrum L. Mikuláša

Premiéra vianočných trhov s predajnými stánkami plnými dobrôt a darčekových predmetov oživili počas uplynulých desiatich dní a podvečerov námestie uprostred liptovskomikulášskej pešej zóny.

Liptovský Mikuláš 24. decembra (TASR) – Premiéra vianočných trhov s predajnými stánkami plnými dobrôt a darčekových predmetov, sprievodným kultúrnym programom a syntetickým klziskom oživili počas uplynulých desiatich dní a podvečerov inak vyľudnené námestie uprostred liptovskomikulášskej pešej zóny.

„Moja priateľka žila dlhšie v Bratislave a tu jej veľmi chýbali pravé vianočné trhy. Hlavným dôvodom, prečo sme sa pustili do tohto odvážneho pokusu, bola snaha vrátiť ľudí do centra mesta, odkiaľ ich odlákali nákupné strediská,“ uviedla pre TASR jedna z hlavných organizátoriek Martina Kaliská.

V predbežnom hodnotení prevládajú podľa nej pozitíva. „Máme za sebou veľmi cennú skúsenosť. Učili sme sa takpovediac za pochodu. Do budúcnosti musíme popremýšľať predovšetkým nad úpravou zloženia trhovníkov. Prirodzene sa osvedčili najmä stánky s typickým občerstvením,“ pokračovala.

„Podstatné je, že sa nám podarilo na námestie pritiahnuť množstvo ľudí. Najúžasnejšie bolo, že viacerí návštevníci prichádzali dennodenne, aby sa nadýchali vianočnej atmosféry, postretali priateľov, známych. Ak nájdeme dosť podporovateľov a pomôže nám aj mesto, určite to o rok zopakujeme,“ dodala Kaliská.