Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Ľubeli zrekonštruujú autobusové zastávky za približne 23.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie.

Ľubeľa 29. októbra (TASR) - Obecná samospráva v Ľubeli plánuje v najbližšom čase zrekonštruovať autobusové zastávky. Peniaze na opravu získali na tohtoročnom výjazdovom zasadnutí vlády SR v Ružomberku.

Prvá zastávka, ktorá sa dočká rekonštrukcie, je na vstupe do obce, v lokalite Váha. "Tu by sme chceli vybudovať novú zastávku aj s lavičkami. Vypracovanie vizualizácie a projektovej dokumentácie však ešte zaberie nejaký čas, ako aj vybavenie stavebného povolenia a ohlasovacích povinností v rámci stavebného zákona," informoval starosta obce Erik Gemzický.

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie. "S plnou rekonštrukciou plánujeme začať po zimnom období v budúcom roku. V priebehu roka 2016, prípadne 2017 by sme začali s rekonštrukciou ďalších zastávok. Celkovo ich máme v obci štyri," dodal Gemzický.

Celý projekt podľa neho nezahŕňa len rekonštrukciu samotnej zastávky, ale aj okolia. "Obsahuje spevnené plochy, rekonštrukčné práce oporných múrov i výstavbu zastávky," vysvetlil na záver.

Vláda SR na svojom júnovom výjazdovom rokovaní v Ružomberku vyčlenila na účely rekonštrukcie autobusových zastávok v Ľubeli 10.000 eur, celková investícia predstavuje približne 23.000 eur. Ďalšie peniaze putovali zo štátneho rozpočtu do obce na výstavbu multifunkčného ihriska.