Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Na železničnej trati vyhasol život 26-ročného muža

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

U rušňovodiča bola vykonaná skúška na alkohol s negatívnym výsledkom.

Liptovský Mikuláš 29. októbra (TASR) - Zrážku s nákladným vlakom neprežil v stredu (28. 10.) popoludní na železničnej trati Liptovský Mikuláš–Palúdza 26-ročný muž z okresu Liptovský Mikuláš. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Rušňovodič vlaku podľa nej spozoroval približne vo vzdialenosti 100 metrov, že za stĺpom trolejového vedenia stojí osoba. "Použil zvukové výstražné znamenie, pričom osoba náhle vstúpila na pravý koľajový pás. Rušňovodič okamžite uviedol do činnosti rýchločinné brzdenie, ale pre krátku brzdnú vzdialenosť nedokázal s vlakom zastaviť a došlo k stretu hnacieho dráhového vozidla s osobou," vysvetlila Balogová.

"Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala krajská policajná hovorkyňa.

Z dôvodu nehodovej udalosti bola zastavená vlaková doprava od 13.30 do 15.37 h, následkom čoho došlo k meškaniu osobných vlakov od 17 do 256 minút, uzatvorila Balogová.