Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

NDS chystá výstavbu druhej rúry tunela Horelica, hľadá dodávateľa

Diaľničný tunel na Slovensku Čadca - Horelica Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Aktuálne totiž hľadá dodávateľa, ktorý by vypracoval dokumentáciu potrebnú pre stavbu tohto druhého profilu úseku D3 z Oščadnice po Čadcu, Bukov.

Bratislava 15. júna (TASR) - Národná diaľničná spoločnosť (NDS) chystá výstavbu pravého pásu na diaľnici D3, ktorého súčasťou je aj vybudovanie druhej tunelovej rúry v tuneli Horelica. Aktuálne totiž hľadá dodávateľa, ktorý by vypracoval dokumentáciu potrebnú pre stavbu tohto druhého profilu úseku D3 z Oščadnice po Čadcu, Bukov.

Predbežnú cenu za zákazku odhadujú diaľničiari vo výške 2,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Dodávateľ by mal pre NDS zabezpečiť dokumentáciu na stavebné povolenie a ponuku, tiež výkon autorského dozoru a výkon koordinátora dokumentácie. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 10. júla tohto roka. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena. V tendri sa elektronická aukcia nepoužije a zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.

Úsek diaľnice D3 z Oščadnice po Čadcu, Bukov je dlhý štyri kilometre. Stavba rieši dostavbu pravého jazdného pásu úseku a pravej tunelovej rúry tunela Horelica. Diaľničiari predbežne odhadujú začiatok výstavby tohto úseku v roku 2018.